Навколо посла України в Кореї розгоряється скандал: два ДТП у п'яному стані?

Вівторок, 22 грудня 2009, 09:01

У корейських газетах з'явилася інформація, що посол України в Кореї Володимир Белашов, будучи п'яним, скоїв два ДТП і намагався зникнути з місця події.

Як повідомили корейські газети в понеділок, 21 грудня, інцидент із 58-річниим Белашовим стався ще 12 травня, коли в Кореї святкується день народження Будди.

Як пише газета "Сегодня", у вівторок, 22 грудня, у День дипломата, українські дипломати почнуть перевіряти цю скандальну інформацію.

За неофіційною інформацією корейських ЗМІ, 12 травня український посол протаранив на своєму авто машину в центрі Сеула, хотів виїхати з місця ДТП, але це йому не вдалося через те, що його машина зіткнулася з таксі.

Після цього Белашов нібито замкнувся у своєму авто і відмовився проходити медекспертизу, пославшись на свій дипломатичний статус.

Як пише "The Korea Times", співробітники українського посольства, які прибули на місце ДТП, підтвердили особу людини, яка перебувала за кермом.

Про це журналістам розповів офіцер сеульської поліції Кім Хюн-гон. Він зазначив, що поліція не має права змусити дипломата пройти тест на алкоголь.

Як розповів "Сегодня" радник українського МЗС Валерій Джигун, його здивувала поява такої статті.

"У нас поки що більше запитань, ніж відповідей. Мене бентежить, що ці ДТП нібито трапилися ще у травні нинішнього року. По суті, про них одразу й мала б з'явитися інформація, але вона оприлюднюється чомусь напередодні Дня працівників дипломатичної служби України (святкується 22 грудня)" - сказав він.

"Сьогодні будемо усе уточнювати, поки що точної інформації про інцидент у нас немає", - повідомив Джигун.

Як зазначає українська газета, це не перший подібний скандал із українським дипломатом за кордоном.

Наприкінці серпня 2003 року польські ЗМІ написали про те, що нашого посла Олександра Ніконенка затримали у Варшаві за водіння в нетверезому стані. До того ж преса стверджувала, що посол намагався затіяти бійку з польським поліцейським.

У жовтні 2003 року Ніконенка відкликали з формулюванням "у зв'язку з переходом на іншу роботу".