БЮТ: Хорошковський веде "політичну вендету" і "обслуговує забаганки"

Четвер, 24 червня 2010, 10:18

Служба безпеки України перетворилася на репресивний механізм, заявляє БЮТівець Андрій Кожем'якін.

Так він відреагував на затримання екс-голови Державної митної служби у справі щодо завдання збитків державі Україна через рішення Стокгольмського арбітражу за позовом "РосУкрЕнерго".

"Факт затримання екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка Службою безпеки України свідчить про те, що СБУ повністю перетворилася на репресивний механізм розправи над тими, хто не давав можливості наживатися певним колам ділків за рахунок української держави", - заявив Кожем'якін.

За його словами, "сьогодні вся Україна пересвідчилась, що керівник державного органу, на який покладено захист національних інтересів, остаточно перетворив СБУ у напівкримінальну структуру, яка стоїть на захисті владних олігархічних кіл та кланів".

Перший заступник голови фракції БЮТ заявляє, що голова СБУ Валерій Хорошковський розпочав "політичну вендету" проти керівників державних органів, "які протистояли корупції". 

На думку Кожем'якіна, це остаточно засвідчує, що Хорошковський прийшов у СБУ "виключно обслуговувати забаганки діючої влади та водночас вирішувати свої особисті бізнесові питання".

"БЮТ не допустить будь-яких незаконних дій, а тим більше політичних репресій над тими, хто чесно і сумлінно виконував покладенні на них Конституцією та законами України обов'язки", - заявив Кожем'якін.

"А пану Хорошковському і тим, чиї замовлення він виконує, ми б порадили брати приклад з тих людей, яких вони сьогодні кидають за грати", - додав він.