ТВі пішов судом на Нацраду

Понеділок, 13 вересня 2010, 18:10


Телеканал ТВі подав в Окружний адміністративний суд Києва позов до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Як повідомляє прес-служба каналу, ТВі просить визнати нечинним та скасувати рішення Нацради №1276 від 8 вересня 2010 року "Про анулювання додатків 1, 5, 6, 6/а, 7, 8 до ліцензії на мовлення НР № 1021-м від 28.10.2009 р.".

Цим рішенням Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала додатки до ліцензії на ефірне мовлення телеканалу ТВі (телерадіокомпанія "ТелеРадіоСвіт").

ТВі наголошує на відсутності у Нацради повноважень анульовувати додатки до ліцензій і її обов'язку діяти виключно в межах повноважень, що встановлені законами України.

"Національна рада, не звертаючи увагу на озвучену під час засідання позицію телеканалу ТВі, вирішила вийти за межі своїх повноважень та анулювати додатки до ліцензії, не маючи для цього відповідних правових підстав", - сказано в повідомленні.

Відтак, зазначають на каналі, "ТВі залишився з ліцензією на мовлення, яка є чинною, але яка не містить цілого ряду обов'язкових додатків до неї, що прямо суперечить вимогам статті 27 закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Окрім того, Нацрада вирішила анулювати додатки до ліцензії, а потім ці анульовані додатки привести у відповідність до інших своїх рішень.

"При цьому рішення №1276 не містить жодних правових пояснень, як можна вже анульований додаток привести у відповідність до хоча б чого-небудь", - обурюються на ТВі.

Тож 13 вересня телеканал подав до Окружного адмінсуду Києва позов до Нацради із вимогою скасувати дані рішення.

"Не зважаючи на той досвід боротьби у судових органах, який набутий телеканалом ТВі останнім часом, на каналі все ж-таки сподіваються, що в цьому випадку суд винесе законне рішення, в тому числі із врахуванням встановленої законом компетенції Національної ради", - зазначає ТВі.