БЮТ зібрався оскаржити дії ЦВК

Середа, 15 вересня 2010, 23:22
Центральна виборча комісія включає в ряд виборчкомів нелегітимних кандидатів від "Батьківщини".

Про це заявив депутат від БЮТ-Батьківщина Сергій Власенко після того як на засіданні ЦВК були оприлюднені пропозиції щодо складу тервиборчкомів по Київській області.

"ЦВК включила до складу виборчкомів у Київській області людей, які були подані нелегітимними керівниками партійної організації, які були вже кілька разів виключені з партії", - цитує політика ЛІГАБізнесІнформ.

Власенко уточнив, що має на увазі Володимира Майбоженко.

Бютівець підкреслив, що кандидати до складу комісій по Київській області були названі без їхньої партійної приналежності, у той час як перед цим прізвища кандидатів у комісії по інших областях називалися разом з партіями, які вони представляють.

"Пані Лукаш (секретар ЦВК, доповідач по Київській області) вирішила схитрувати таким чином, але ми почули прізвища, вони нам відомі, і вони були подані тими районами і безпосередньо областю, які керуються Майбоженко", - заявив Власенко.

Зокрема, за його словами, нелегітимні кандидати включені в обласну територіальну комісію і по восьми районним комісіям.

Депутат також підкреслив, що буде піднімати питання щодо незаконного включення цих людей в склади ТВК у Київській області.

Власенко заявив, що рішення ЦВК щодо формування складів територіальних виборчкомів, зокрема, по Київській області, може бути оскаржено в суді.

Як відомо, раніше лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко звернулася до генпрокурора Олександра Медведька з проханням порушити кримінальну справу щодо Майбоженко.