Доній вважає, що Колесніченка слід відправити до психіатра

Субота, 25 вересня 2010, 11:42

Депутат від НУНС Олесь Доній вважає поведінку "регіонала" Вадима Колесніченка неадекватною і пропонує йому пройти психіатричну експертизу.

Так він прокоментував звернення Колесніченка до СБУ,в якому він звинувачує організаторів фестивалю "Гайдамака.UA" в ксенофобії.

"Тут є проблеми не політичного характеру, а простежується необхідність психіатричної експертизи. Варто звернутися до психологів, психотерапевтів щодо адекватності Колесніченка, який звинувачує в тому, чого немає", - зазначив депутат, пише Сегодня.
 
"У нас на вході на фестиваль висить величезний транспарант з написом: "Заборонено висловлювати гасла нацистського, антисемітського, українофобського і комуністичного характеру. Порушники будуть видворяти з фестивалю", - сказав Доній.
 
На його думку, Колесніченко - "відомий українофоб".

"Це людина, яка чітко ненавидить українську історію, українську культуру. Будь-яка згадка про незалежність України у нього викликає якусь незрозумілу лють. Він сприймає дуже боляче, що Україна отримала незалежність", - сказав Доній.

"Може, у нього якась психологічна травма дитяча, пов'язана з українцями. Напевно, він в дитинстві пережив якусь трагедію або психологічну травму", - додав він.

Як відомо, Доній є головою оргкомітету і головним режисером фестивалю повстанської та патріотичної пісні "Гайдамака.UA".

Раніше Колесніченко поскаржився в СБУ на фестиваль "Гайдамака.UA". За його словами, в піснях учасників фестивалю - гуртів ТНМК та "Мертвий Півень" простежуються ксенофобія і фашистські заклики.