Єфремов пояснив, що сумісники порушують закон, щоб мати запасне місце

Понеділок, 29 листопада 2010, 13:21


Питання позбавлення повноважень депутатів-сумісників буде вирішено після остаточного затвердження концепції адмінреформи.

Таку думку висловив на брифінгу в понеділок лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він зазначив, що сумісники з його фракції вже давно написали заяви про складання повноважень.

"Я вважаю, що ключову роль тут грають навіть не наші сумісники, а очікування адміністративної реформи, яка передбачає злиття або скорочення цілої низки державних інститутів", - сказав Єфремов.

"Якщо керівники, які працюють сьогодні на міністерських посадах або в комітетах, будуть звільненні з займаних посад, вони зможуть повернутися на роботу в парламент", - сказав лідер фракції "регіоналів".

"Я думаю, що саме це стримує розгляд даного питання", - наголосив він.

Водночас, Єфремов вважає, що заяви сумісників на складання депутатських повноважень можуть бути розглянуті Верховною Радою в будь-який день, оскільки вони вже були розглянуті у профільних комітетах.

Як відомо, закон забороняє народним депутатам суміщати депутатські повноваження з діяльністю на інших посадах, окрім викладацьких.

Єфремов не зміг повідомити, в які терміни адміністративна реформа буде завершена, однак висловив припущення, що основа реформи має бути закладена у бюджеті наступного року.

"Я думаю, що перший етап має бути відображений у державному бюджеті на наступний рік. Не знаю, чи буде це зроблено, але було б логічно, щоб у бюджеті наступного року закладалася б нова структура управління виконавчими органами влади", - сказав голова фракції Партії регіонів.

"Українська правда"