Міліція: білоруському журналісту ніхто не погрожував

Четвер, 4 листопада 2010, 21:34
Правоохоронці не погрожували білоруському опозиційному журналісту Олександру Цінкевичу "другим Гонгадзе".

Про це заявили у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Києві.

МВС в Києві повідомляє, що кілька тижнів тому до кримських правоохоронців звернулася редакція однієї з впливових всеукраїнських газет, чий бренд та логотип невідомі незаконно використали під час передвиборної компанії.

"У рамках кримінальної справи, порушеної за цим фактом, слідчий ГУМВС України в Криму дав доручення оперативному працівникові кримського УБОЗ виїхати до столиці та вручити повістку на допит ймовірному свідку протиправних дій", - заявили в прес-службі.

Прибувши за відповідною адресою у супроводі працівників столичного УБОЗу, представник кримської міліції зміг поспілкувалися з дружиною цього громадянина.

"Вислухавши правоохоронця, жінка заявила, що чоловіка вдома немає, хоча під час бесіди той, не виходячи з помешкання, виглядав з-за дверей", - йдеться в повідомленні.

"Коли жінка пішла на роботу, працівники міліції знову намагалися викликати чоловіка для бесіди. При цьому вони неодноразово повідомляли, що є правоохоронцями й пояснювали, з якою метою прибули за цією адресою", - заявили в київській міліції.

"На численні прохання чоловік двері не відчинив, перешкоджаючи таким чином міліції у виконанні процесуальних дій", - зазначається в повідомленні.

Працівники міліції з'ясували, що це помешкання громадянин орендує й викликали до місця події власника квартири.

"На його вимогу відчинити двері чоловік також не відреагував. Бажаючи з'ясувати, що відбувається у його приватному помешканні, власник квартири викликав слюсаря з ЖЕКу та дільничного інспектора міліції", - йдеться в заяві.

Орендатор квартири в свою чергу зателефонував на спецлінію "102" і повідомив операторові цієї служби, що до нього додому намагаються вдертися невідомі особи.

"На місце виклику виїхала слідчо-оперативна група, якій заявник повідомив, що є іноземним громадянином, журналістом білоруського видання, й зажадав, щоб йому надіслали повістку з викликом до слідчого через дипломатичну установу", - повідомили в міліції.

"Враховуючи норми чинного законодавства, працівники міліції погодилися з цією вимогою", - зазначають в прес-службі.

"Співробітники столичного УБОЗу, які супроводжували кримського колегу, категорично заперечують, що поводилися з представником іноземного ЗМІ нетактовно і, тим більше, погрожували йому стати "другим Гонгадзе", - йдеться в заяві.

Керівництво київської міліції має на меті провести ретельну службову перевірку, про результати якої ВЗГ ГУМВС України в Києві повідомить пізніше.

Українська правда