ПО ОТРУЄННЮ ЮЩЕНКА ВПЕРШЕ ДОПИТАЛИ САЦЮКА

П'ятниця, 10 грудня 2010, 10:26

У справі про отруєння екс-президента ВіктораЮщенка був допитаний колишній перший заступник голови СБУ Володимир Сацюк.

Про це повідомив генпрокурорВіктор Пшонка вінтерв'ю газеті Сегодня.

"Якщо говорити про щось нове в цій справі – днями ми допитали в Москві колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка, на чиїй дачі 5 вересня 2004 року, як уже не раз повідомлялося, і відбулася та вечеря, у ході якої Ющенко нібито і був отруєний", - сказав Пшонка.

Зайого словами, офіційно Сацюка вприсутності представників ГПУ і на її доручення допитували слідчі Генпрокуратури Росії.

"Він дав свідчення. Які - поки говорити не можу. Але це був його перший допит у рамках справи з отруєння Ющенка. Раніше він нами не допитувався", - розповів Пшонка.

Він додав, що Сацюка допитували як свідка.

"У нього і не було іншого процесуального статусу - ні підозрюваним, ні обвинувачуваним у цій кримінальній справі він не був. І в розшук не оголошувався", - зазначив він.

Пшонка також зазначив, що в ході допиту Сацюк повторив свою версію, що ніякого отруєння не було.

"Ця версія ідентична тій, яку він висунув і зараз. Але уточнив низку епізодів і обставин, дуже важливих для слідства, які раніше ми не мали", - додав Пшонка.

Відповідаючи на питання, чи одержав Сацюк якісь гарантії безпеки, що може повернутися в Україну і не буде тут затриманий або арештований, Пшонка сказав:

"У слідчих органів не має підстав його затримувати".

Українська правда