"Юру Єнакієвського" назвали одним з найвпливовіших українців

Четвер, 16 грудня 2010, 13:10

Президент Віктор Янукович визнаний найвпливовішим українцем за версією журналу "Фокус".

Як повідомляє прес-служба видання, "на відміну від минулорічного рейтингу, в якому глава держави Віктор Ющенко посідав лише третє місце, Віктор Янукович завдяки скасуванню конституційної реформи 2004 року повернув цій посаді статус найвпливовішої в Україні".

"Торішній лідер списку - Юлія Тимошенко - вперше за чотири роки не увійшла в першу трійку. У 2010 році лідер партії "Батьківщина" посіла лише дев'яту сходинку", - йдеться у повідомленні.

"Втім, авторитету Леді Ю все-таки вистачило на те, щоб виявитися єдиним представником іншої політичної сили, хто "розбавив" регіональну десятку", - пише "Фокус".

Другий рядок рейтингу посідає прем'єр Микола Азаров, якому вдалося піднятися на 45 позицій у порівнянні з минулим роком. Далі йдуть Рінат Ахметов (третя позиція) і Сергій Льовочкін (четверта позиція).

На п'ятому місці в рейтингу найвпливовіших українців за версією видання - депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко. "Така висока позиція новачка рейтингу пояснюється зв'язками і бізнес-впливом авторитетного представника Партії регіонів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, 12 позицію в рейтингу посів бізнесмен Дмитро Фірташ.

Повна версія рейтингу буде опублікована виданням 16 грудня.