Журналіст згадує хвилину розмови з Януковичем як щасливий сон

П'ятниця, 14 січня 2011, 16:11

Президент Віктор Янукович і заступник глави його адміністрації Ганна Герман втрутилися в конфлікт між владою кримського міста Красноперекопськ і місцевої комунальної газети "Перекоп".

Про це розповів головний редактор газети "Перекоп" Валерій Верба, який раніше заявляв про тиск влади і спроби втручання в редакційну політику видання.

За словами Верби, після того як він описав ситуацію на сторінках "Перекопу", його запросили до міськвиконкому, де запропонували написати заяву про звільнення  за власним бажанням, а також виключили з Партії регіонів, в якій він входив до складу політбюро міської парторганізації.

За словами Верби, після його попередньої прес-конференції йому зателефонував сам Янукович.

"Було сказано одне речення президентом", - сказав він, процитувавши слова Януковича:

"Ми будемо відстоювати свободу слова і не допустимо чиновницького бєспрєдєла".

Після цього, за словами Верби, телефонну трубку взяла Герман, яка говорила близько 2-3 хвилин. "Це був монолог, який розвивав думку президента", - розповів Верба, повідомляє Обком.

За словами редактора "Перекопу", він досі здивований, чому йому зателефонував сам президент.

"Для мене це загадка і сон хороший", - зізнався Верба.

При цьому він зазначив, що написана ним раніше стаття "Віктор Янукович повертає в наші серця Україну", за яку він отримав заохочувальний диплом на торішньому конкурсі "Президент Янукович: кримські пріоритети", дійшла до президентської адміністрації і до самого Януковича.

"Те що сталося - це добре. Тепер ми знаємо, що у нас є захист аж до президента", - сказав він.

При цьому Верба зазначив, що мер Красноперекопська порушив закон, швидше за все, тому що "хотів зробити місто кращим".

"Звичайно, Тарас Леонтійович отримав дуже сильний удар. Він його витримав, і наступні удари буде легше переносити", - додав редактор "Перекопу".

Верба все-таки має намір піти зі своєї посади, але вже дійсно за власним бажанням. "Я втомився, у мене вже вік", - пояснив він.

У свою чергу Красноперекопський міський голова Тарас Філіпчук, який також був присутнім на прес-конференції, зазначив, що хотів усього лише "інтенсифікувати роботу міськради зі ЗМІ".

"Може, Валерій Федорович сприйняв це як тиск на редакцію", - сказав він.

За його словами, після прес-конференції редактора "Перекопу" у нього відбулася розмова в Раді міністрів і Верховній Раді АРК.

"Стурбоване було керівництво Криму. Пояснення я давав керівництву Криму", - сказав Філіпчук.

Мер Красноперекопська також повідомив, що найближчим часом відбудеться засідання політради міської організації ПР, на якій Верба буде відновлений у партії.