Катеринчук: говорити про домовленості зарано

Понеділок, 17 січня 2011, 22:51

Опозиція поки що не об’єднується, а лише активно консультується.

Про це повідомив депутат від НУНС, голова Європейської партії Микола Катеринчук в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи інформацію про наміри чотирьох партій об’єднатися в одну політичну силу.

Він уточнив, що згадані політичні сили перебувають на стадії консультацій про можливість такого об’єднання.

"Ми з Анатолієм Гриценко почали цей процес об’єднання, реагуючи на ту ситуацію, яка сьогодні є в українській опозиції, реагуючи на те, що нам демонструє сьогодні влада - це згортання всіх демократичних свобод", - розповів Катеринчук.

"Питання ефективної опозиції - це питання об’єднання. Ми розуміємо, що цей процес матиме декілька етапів. Одним із цих етапів є процес ведення консультацій із лідерами політичних партій", - повідомив політик.

Катеринчук уточнив, що перемовини йдуть "із БЮТ, ми говоримо також зі "Свободою", говоримо з усіма, хто не є сьогодні партнером Партії регіонів".

"Процес у нас відкритий, демократичний, консультації проводяться, але говорити про те, що ми досягли якихось домовленостей ще зарано", - додав він.

Депутат висловив думку про те, що подібний об’єднавчий процес є правильним з огляду на те, що зростає кількість людей, невдоволених політикою чинного режиму.

"Країну треба просто захищати. Ми збираємо сьогодні всіх тих, хто готовий це робити, розуміючи, що це буде квиток політичну війну, без правил", - заявив Катеринчук.

Коментуючи інформацію про можливе об’єднання правих партій політик висловив думку, що ідеологічне протистояння сьогодні не на часі.

"Я казав Костенко, коли ми сиділи на початку цього процесу і вели консультації, що у нас сьогодні не може бути ідеологічних об’єднань. У нас сьогодні є реакційний, антидемократичний режим Януковича, і всі інші, які його не обслуговують", - зазначив депутат.

Українська правда