"Регіони" вирішили заступитися за Лукашенка

Середа, 26 січня 2011, 15:30

Україна виступає проти ізоляції Білорусі.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Леонід Кожара, який представить позицію України в Європарламенті, де буде обговорюватися подальший розвиток політики східного партнерства, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-службу регіоналів.

"У рамках засідання комітету Європарламенту з питань закордонних справ відбудеться дискусія щодо європейської політики сусідства, брати участь в якій буде і представник від України - Кожара", - йдеться у повідомленні.

Регіонал повідомив, що навколо майбутньої резолюції по східному партнерству у зв'язку з ситуацією в Білорусі розгорілися "дуже гострі пристрасті".

Кожара висловив надію, що позиція Європарламенту буде напрацьована з урахуванням думки всіх держав - учасниць східного партнерства. При цьому він зазначив, що українська сторона вважає програму східного партнерства без участі Білорусі неповноцінною.

На думку регіонала, ізоляція Білорусі "не приносить позитиву у розвиток відносин між Білоруссю і ЄС".

"Ми виступаємо не за ізоляцію, а за широке залучення Білорусі до всіх інститутів східного партнерства, в тому числі до EURONest", - підкреслив Кожара.

Як відомо, раніше Європарламент прийняв резолюцію, в якій вимагає заборонити в'їзд до Європи білоруським чиновникам, суддям та керівникам силових структур, причетним до придушення заворушень після виборів президента Білорусі 19 грудня.