МЗС: українські туристи путівки в Єгипет не здають

Субота, 29 січня 2011, 18:38

МЗС України поки не давав рекомендацій українським громадянам не їхати до Єгипту.

Про це заявив в ефірі 5-го каналу прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

"Питання про заборону поки не розглядається. Ми взагалі нікому нічого не можемо заборонити", - зазначив він.

"Ми звертаємося до громадян України з наполегливою рекомендацією утриматися від поїздок найближчим часом до Каїру, Олександрії і Суецу, де проходять масові мітинги", - сказав Дікусаров.

"За нашою інформацією ніхто з громадян України не відмовлявся від своїх раніше придбаних путівок і рейси до Хургади та Шарм-ель-Шейху виконуються в штатному режимі", - заявив прес-секретар МЗС, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У той же час, як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на телеканал "Аль-Джазіра", понад 70 осіб загинули і понад тисячу отримали поранення за минулу п'ятницю в ході запеклих зіткнень між демонстрантами і поліцейськими в Єгипті.

Як наголошується у повідомленні, в Суеці підтверджена загибель не менше 27 осіб, в Олександрії - 23, в Каїрі - 22.

Крім того, як повідомляє Reuters з посиланням на "Аль-Джазіру", близько тисячі демонстрантів 29 січня спробували штурмувати будівлю міністерства внутрішніх справ Єгипту в Каїрі.

Поліція, яка охороняла будівлю, відкрила вогонь у відповідь. Три людини були вбиті.

За даними телеканалу, на центральній площі Каїра ат-Тахрір зібралися близько 50 тисяч людей, що протестують проти президента країни Хосні Мубарака. Мітинги проходять і в багатьох інших містах Єгипту.

Тим часом влада країни оголосила про продовження режиму комендантської години. У той же час демонстранти ігнорують комендантську годину.

Також військові закрили доступ туристів до пірамід, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на інформагентство "France-Presse". Раніше збройні сили країни також взяли під охорону Єгипетський музей.

Крім того, в Єгипті - вперше за 30 років правління президента Мубарака - призначений віце-президент. Ним став керівник глави розвідслужби Єгипту Омар Сулейман.

Раніше в суботу пішов у відставку уряд Єгипту.