Янукович: корупціонери наймають собі лобістів за кордоном

П'ятниця, 11 лютого 2011, 11:33

Президент Віктор Янукович заявив, що корупціонери і бюрократи прикриваються демократичними гаслами.

Про це він сказав в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, коментуючи заяви про те, що боротьба із корупцією в Україні націлена на людей, які є опонентами влади, а не на людей з чинного уряду, які є корупціонерами.

"Я скажу так, що корупціонери і бюрократи прикриваються цими словами, вишукуючи для себе можливості захисту, в тому числі прикриваючись демократичними гаслами", - зазначив Янукович.

"А якщо подивитися на довідку, хто притягується до відповідальності, таку довідку можна отримати у правоохоронних органах, то у ній видно – до відповідальності притягуються незалежно від приналежності до політичної сили", - заявив він.

Президент зазначив, що "для прокурора не має значення колір політичного прапора тієї чи іншої людини, яка порушує закони України".

"Безумовно, опір, який творить бюрократія і корупціонери, лежить у площині того, що вони наймають різні лобістські групи на різних рівнях – як всередині країни, так і за її межами", - сказав Янукович.

"Ці групи за гроші нав’язують і українському суспільству, і світові точку зору, про яку ви мені сказали", - заявив він.

Крім того, Янукович переконаний, що "початок будь-яких реформ не відчує жодна людина, бо будь-які реформи спочатку не несуть в собі позитив".

"Але головне, на що спрямовані українські реформи – це передусім подолання корупції, яка пронизала практично всі гілки влади", - заявив він.

"Але я хочу сказати, що мова сьогодні йде про пострадянську систему, яка існувала 20 років, і там працювали люди", - додав Янукович.

"Тому, крім вищої ланки керівництва, яке дуже часто змінювалось у зв’язку із політичною боротьбою в Україні, є ще середня і нижча ланки, які залишались і жили своїм життям, – і саме там була найбільша корупція", - вважає президент.

Крім того, коментуючи інформацію про випадки тиску на підприємців, які брали участь у протестах проти Податкового кодексу, він заявив: "У тих випадках, коли ми маємо інформацію, що є тиск на цих людей, ми виправляємо ситуацію".

"Таких прикладів я можу навести багато, коли до нас зверталися і ми наводили порядок у цих питаннях", - сказав Янукович.