Львів може залишитися без води

П'ятниця, 25 лютого 2011, 20:37

З понеділка Львів може опинитися без холодної води.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, причиною цього є заборгованість споживачів перед "Львівводоканалом" та "високі тарифи не електроенергію, а, відповідно, і борги підприємства перед ВАТ "Львівобленерго".

Директор "Львівводоканалу" Мирослав Заплатинський заявив: "Ми отримали чергове попередження від енергетиків щодо недотримання графіку поточних платежів за лютий. Станом на сьогодні ми заборгували 3,5 мільйонів гривень".

"У критичній ситуації підприємство опинилося через постійне здорожчання вартості енергоносіїв. На жаль, "Львівводоканал" самотужки не може вирішити цієї проблеми", - зазначив він.

"Навіть нещодавно затверджені нові тарифи на воду ситуації не змінять, оскільки прогнозовані надходження коштів не покриють видатків на електроенергію. Окрім того, нові рахунки мешканці отримають у березні, а розрахуватися з енергетиками необхідно вже сьогодні", - заявив Заплатинський.

Як йдеться у повідомленні прес-служби, рівень оплати львів’ян за послуги з водопостачання та водовідведення у лютому лише 83%.

"Однак, на сьогоднішній день навіть 100% збір коштів не забезпечує покриття зростаючих видатків підприємства. Відтак, "Львівводоканал" звертається до містян з закликом оплатити рахунки за поточне споживання та погасити старі борги", - наголосили у прес-службі.

Українська правда