Могильов отримав паспорт. Його дані в базі Інтерполу

П'ятниця, 4 лютого 2011, 11:44

Генеральний секретар Інтерполу Рональд Кеннет Ноубл вручив міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову перший в світі паспорт Інтерполу.

Цей документ дає право безвізового проїзду для працівника правоохоронних органів в усі країни світу, які його затвердили.

За словам Ноубла, введення в дію таких паспортів надасть можливість правоохоронцям оперативно виїжджати у службових завданнях в будь-яку країну світу, що значно спростить процес боротьби з міжнародною злочинністю.

"Дизайн паспорту (з біометричними даними) розроблений в Україні, концерном ЄДАПС разом з міжнародними партнерами. Тому у вас є всі можливості для введення біометричних документів", - сказав він

У свою чергу Могильов був "приємно здивований" можливостями Інтерполу.

"Я вражений можливостями Інтерполу, який швиденько знайшов мою фотографію", - сказав він.

На питання, звідки Інтерпол взяв біометричні дані міністра, Генсек Ноубл повідомив, що ці дані надають учасники кожного заходу Інтерполу, а далі вони потрапляють до бази.

"Цей паспорт може використовуватися лише в рамках службових відряджень, і про кожний перетин кордону я повідомляю в Інтерпол", - уточнив Могильов.

При цьому Ноубл додав, що кожне службове відрядження власника паспорту Інтерполу має здійснюватися на запрошення країни, до якої в'їжджає правоохоронець.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування