Азаров клянеться не брати гречку, яку забракувала Росія

Вівторок, 1 березня 2011, 12:13

Прем`єр Микола Азаров гарантує, що в Україну не поставлятиметься гречка, від якої відмовилася Росія.

Про це прем`єр заявив журналістам у ході відвідання науково-дослідних інститутів агропромислового комплексу.

"Гарантія, звичайно, така є. Вона стовідсоткова. Все, що не потрапило в Росію, не потрапить і в Україну", - сказав він.

Азаров зазначив, що він доручив перевірити цю інформацію. Водночас він підкреслив, що дефіцит гречки в Україні створено лобістськими групами.

"У нашому, так званому ринковому господарстві, існують певні лобістські угрупування, які за гроші можуть поширювати абсолютно будь-яку інформацію, працюючи зі своїми конкурентами, борючись зі своїми конкурентами", - сказав прем'єр.

"Ці ж сили створюють ажіотаж на споживчому ринку, який приводить до зростання цін, до дефіциту", - підкреслив Азаров.

Він зазначив, що таким чином в Україні створюється ажіотаж, поширюється хибна інформація про якість деяких продуктів харчування.

"Нам потрібно розробити систему протиотрути, систему, яка дозволить до наших людей доводити абсолютно достовірну інформацію", - сказав прем'єр.

"Ніякого дефіциту гречки не було б, якби не був створений штучний ажіотаж певними ділками, які хотіли заробити на аномально високому попиті, на аномально високих цінах", - підкреслив Азаров.

Водночас він зауважив, що за інформацією, яку їм надали експерти, той обсяг гречки, який мала Україна, був цілком достатнім для забезпечення цим продуктом населення. "Нам необхідно винести уроки з того, що відбулося", - підкреслив Азаров.

УНІАН