Янукович сказав готуватися до боротьби з корупцією по-новому

П'ятниця, 18 березня 2011, 14:15

Президент Віктор Янукович доручив Радбезу готуватися до реалізації антикорупційного закону.

За словами генпрокурора Віктора Пшонки, таке доручення Янукович дав під час зустрічі у п’ятницю, де обговорювалися питання протидії корупції.

"Як відомо, Верховною Радою в другому читанні прийнято законопроект "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні", тож саме цьому була присвячена наша зустріч", - сказав він, повідомляє прес-служба президента.  

"Я сподіваюсь, що цей законопроект буде втілено в життя найближчим часом", - зазначив Медведько, підкресливши, що і депутати, і спікер парламенту виступають за те, щоб вже в перших числах квітня поточного року законопроект було ухвалено і направлено на підпис президенту.

Медведько запевнив Януковича, що РНБО, яка згідно з Конституцією є контролюючим та координуючим органом структур виконавчої влади, візьме активну участь у втіленні цього закону в життя.

"Я вважаю, що у нас для цього є всі необхідні важелі і повноваження", - підкреслив він.

За словами Медведька, з цією метою у Раді Нацбезпеки створено спеціальне управління, яке займається питаннями запобігання та протидії корупції, а також працює міжвідомчий науково-дослідницький центр, який займається проблемними питаннями організованої злочинності та протидії корупції.

"Я переконаний, що ми будемо активно співпрацювати з іншими правоохоронними органами саме по втіленню цього закону в життя", - сказав Медведько.

Українська правда