Азаров в Ізраїлі одягнув кіпу і поїв полуниці й динь

П'ятниця, 18 березня 2011, 17:35

Прем'єр Микола Азаров в Ізраїлі у вільний час пройшовся Єрусалимом, де йому показали подарунки українських олігархів.

Про це розповів екскурсовод Ігор Трибельський, який водив Азарова старим містом, пише ізраїльське видання IzRus.

Проходячи по Єврейському кварталу, Азарову показали синагогу "Хурва", яку навесні 2010 року відродили українські олігархи Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов і Вадим Рабинович.

Азаров гуляє старим містом Єрусалиму. фото  Менді Гехтман/IzRus

Далі, спускаючись до Стіни плачу, прем'єр зупинився поряд із золотим семисвічника-менори, де прочитав, що вона є даром Вадима Рабиновича з України.

"Нам він такі (подарунки) не робить", - вимовив прем'єр.

Азаров пройшов тунелем уздовж Стіни плачу, дійшовши до найближчої точки до "святого святих" Єрусалимського Храму. "Він не поклав записку - сказав, що просто подумає в цьому місці", - розповідає гід. 

Фото  Менді Гехтман/IzRus 

Після цього гість піднявся в маленьку синагогу, що перебуває усередині тунелю біля "воріт коенів". Там було зазначено, що ця синагога побудована на кошти Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова з України.

Коли Азаров зайшов в Александрівське подвір'я російської закордонної православної церкви, йому поставили частування зі свіжої полуниці, кавунів і динь.

Трибельський відзначив, що все це - з ізраїльського врожаю, знятого в ці дні. "Азаров подивився навкруги і сказав: у нас же в Україні не такий посушливий клімат, як у вас, а ми завозимо іноземні фрукти", - розповідає гід.

Українська правда