Екс-адвокат Пукача підозрює, що Генпрокуратура хоче відмазати замовників Гонгадзе

Вівторок, 29 березня 2011, 10:54

Екс-адвокат Олексія Пукача Олег Мусієнко пропонує сформувати нову оперативно-слідчу групу у справі щодо екс-президента Леоніда Кучми.

Про це йдеться у його листі до президента Віктора Януковича та генпрокурора Віктора Пшонки, який є у розпорядженні "Української правди".

"Не виважене, здійснюване поспіхом з розрахунку на публіку, ретельно не сплановане розслідування даної справи може свідчити про намагання ГПУ шляхом формального виконання слідчих дій...вийти на запрограмований результат та закрити кримінальну справу стосовно замовників злочину", - зазначив Мусієнко.

За його словами, "намагання провести непідготовлену очну ставку між Кучмою та Мельниченком, оприлюднення ЗМІ даних про виклик до ГПУ для допиту Потебенька, Деркача, Медведчука доказово підтверджує викладене".

"Також викладене може свідчити про намагання ГПУ знищити останні можливості для реального розкриття злочину щодо замовників, шляхом дискредитування наявних у справі доказів", - заявив адвокат.

"Розкриття зазначеного злочину можливе лише разі ретельного планування комплексу слідчо-оперативних дій застосування найсучасніших оперативно-технічних засобів, попереднього вилучення документів, відеоматеріалів ЗМІ, допиту свідків з числа колишніх підлеглих фігурантам працівників адміністрації, МВС, ГПУ, СБУ", - зазначив Мусієнко.

Він також стверджує, що "інтелектуальні можливості слідчої групи у даній справи обмежені".

Як відомо, у жовтні 2010 Пукач відмовився від послуг Мусієнка.

Українська правда