КУЧМУ ТАКИ НЕ ПУСТИЛИ ДО МОСКВИ

Понеділок, 11 квітня 2011, 12:10

Слідчий заборонив екс-президенту Леоніду Кучмі їхати до Москви.

Про це розповів сам Кучма.

За словами екс-президента, під час розмови зі слідчим він і його адвокат просили дати їм час для того, щоб знайти ще одного захисника у зв`язку з тим, що сьогодні вночі раптово помер адвокат Михайло Кисилевич.

"Ми просили у зв’язку з відомою подією надати нам день-два знайти іншого адвоката. Але мені відразу вручили повістку – вона вже була готова, що на завтра я викликаюся знову у прокуратуру на 11 годин. Все. І відповідно я у Москву не маю права їхати", - сказав Кучма.

"Намагаються довести мене, як кажуть, "до белого каления" або до чогось більшого. Зрозуміти, чого хоче Генпрокуратура або слідчі  органи - або істину або щось інше - сьогодні я не можу", - підкреслив Кучма.

"Я їм (слідчим) сказав, що тіло (адвоката Кисилевича) ще тепле, а ви вже надаєте повістку через те, що у мене ще немає адвоката, і вже на завтра викликаєте", - зауважив Кучма.

Відповідаючи на питання, чи задовольнили клопотання щодо відводу слідчого Владислава Грищенка, Кучма припустив, що рішення ще не прийнято, оскільки адвокати лише нещодавно його надіслали.

"Ще рішення немає. Його, напевно, має прийняти генпрокурор, але, враховуючий, який іде порядок слідства, ми, напевно, будемо на цьому наполягати", - сказав він

Раніше його адвокат повідомив, що такий дозвіл було надано.

Інтерфакс, УНІАН