Колесніков вирішив прискорити шлях до Москви

Четвер, 14 квітня 2011, 15:24

Україна і РФ планує побудувати швидкісну залізничну трасу між двома столицями, що скоротить час у дорозі до 4 годин.

Про це в четвер на прес-конференції в Москві сказав віце-прем'єр Борис Колесніков, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Ми відкриваємо нову сторінку – проект справжнього швидкісного руху під умовною робочою назвою "Славутич-Сапсан". Наші фахівці будуть цей проект обговорювати, щоб довести швидкість руху між Москвою і Києвом до 200-250 км/год, щоб пасажири змогли добиратися за 4 години", - сказав Колесніков.

Він уточнив, що цей проект не сьогоднішнього дня, але його треба починати.

Говорячи про технічну частину його виконання, Колесніков відзначив, що для початку необхідно виконати оцінку проекту, оскільки на території СНД і Східної Європи таких проектів немає.

"Для цього необхідно виконати технічне завдання, підібрати інвесторів, держава теж готова брати участь до розумної межі – щоб не нести зайве навантаження бюджетові", - сказав він.

Колесніков відзначив, що довжина цієї швидкісної траси складе близько 320 км по території України і 510–530 км по території РФ.

"Терміни: якщо за 1,5–2 роки буде ТЕО, то при нормальному фінансуванні цю дорогу можна побудувати за 4 роки", - підкреслив Колесніков.

При цьому він не виключив продовження швидкісної траси і далі в Європу. "Далі в Європу буде легше. З Києва вже готові дороги до Львова, Харкова і Донецька, є намір побудувати нову швидкісну трасу до Одеси уздовж нинішнього автобану, і тоді пасажири зможуть добратися в Одесу, по суті, за 2-2,5 години", - сказав Колесніков.

Експертам Міністерства інфраструктури України і Мінтрансу Росії доручено приступити до проекту "напівшвидкісного" залізничного сполучення, тобто на базі існуючого полотна зі швидкістю руху 160-180 км у годину.