В Івано-Франківську виступали проти "кірілізації" й тоталітаризму

Неділя, 29 травня 2011, 19:33

Голова Івано-Франківської облради Олександр Сич закликає націоналістичні сили створити "український захисний наступ на тоталітаризм, який діє в Україні".

Виступаючи в неділю на віче з нагоди святкування Дня Героїв в Івано-Франківську, Сич заявив, що сьогоднішня центральна влада "зачищає все українське", іде "кірілізація українського національного простору" та "наступ на українство у всіх сферах".

Як передає УНІАН, на будівлі облдержадміністрації та міської ради в неділю вивішені державні прапори, прапорами прикрашені і площі обласного центру.

На віче прийшли колоною ветерани УОН-УПА, пластуни, керівники обласної ради та облдержадміністрації, Івано-Франківського міськвиконкому, молодь і громадськість. На трибуні військовослужбовці тримали державний прапор, а ветерани УПА - великий портрет провідника ОУН Степана Бандери.

На віче виступили також заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Роман Струтинський, заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Верес, голова Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський, народний депутат від НУ-НС Зіновій Шкутяк, голова Івано-Франківської облорганізації Конгресу українських націоналістів Богдан Борович та інші.