На анонсоване Азаровим збільшення зарплат грошей нема - опозиціонер

Четвер, 16 червня 2011, 09:36

У державному бюджеті немає коштів на підвищення зарплат бюджетникам у 4 рази, стверджує депутат від НУНС Павло Жебрівський.

Як повідомляє прес-служба депутата, про це він заявив в ефірі однієї з українських радіостанцій, коментуючи обіцянку Азарова підвищити до кінця року заробітні плати бюджетникам в 4 рази.

"Я не знаю, звідки можна взяти гроші на 4-кратне збільшення зарплат бюджетникам, якщо навіть ті 20% добавки до заробітних плат вчителям та медикам тільки проголошене, але субвенцій місцевим бюджетам для цього не надано", - заявив Жебрівський, який є членом бюджетного комітету Верховної Ради.

"На такі цілі держава перерахувала лише 1 млрд. 700 млн. грн, а потрібно – вчетверо більше! Навіть через такий "дитячий", здавалося б, популізм, місцеві бюджети вже восени зіткнуться з проблемою неспроможності виплачувати цю добавку", - сказав він.

"Тому збільшення в 4 рази зарплат бюджетникам Миколі Яновичу, напевно, спекою навіяло, бо це неможливо, грошей в бюджеті немає", - стверджує Жебрівський.

Крім того, він висловив занепокоєння сучасним станом економіки України і спрогнозував їй у майбутньому величезне падіння.

"Вчені прогнозують другу хвилю світової фінансової кризи у 2013 році. Неструктурована, невідреформована, залежна від експорту економіка України за таких умов шалено впаде, і далеко не на 15%", - вважає Жебрівський.