Кількість "євродрузів" України подвоїлася

Середа, 22 червня 2011, 19:16

Чисельність депутатів Європарламенту - членів клубу друзів України менше як за місяць подвоїлася.

Про це повідомив один з організаторів клубу, депутат Європарламенту Олександр Мирський (група Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів, Латвія), передає УНІАН.

"В Європарламенті після організації групи пішли чутки, знаєте, як у великому селі, що приїхали люди, що вони обговорили низку проблем в дуже теплому ключі, що засідання відвідав, на наш погляд, майбутній президент Європарламенту Мартін Шульц і привітав нас зі створенням цієї групи", - сказав депутат.

"Коли чутки розсіялися, коли люди зрозуміли, що це не базікання, до мене надійшло за останній місяць десь 20 побажань вступити до групи", - додав він.

За словами Мирського, до групи входять 38 депутатів Європарламенту.

Він відзначив, що найскладнішою була робота на підготовчому етапі.

Як сказав Мирський, ідея створення групи друзів України виникла ще у вересні минулого року, проте перше засідання групи відбулося лише 24 травня цього року.

При цьому депутат особливо наголосив, що група намагається об`єднати депутатів усіх політичних груп і фракцій як в Європарламенті, так і у Верховній Раді.

"Група створена не для того, щоб лобіювати чиїсь інтереси, вона створена саме для того, щоб допомогти Україні якнайшвидше інтегруватися у ЄС", - сказав Мирський.