Яценюк порівняв Партію регіонів з мавпою з гранатою

П'ятниця, 23 вересня 2011, 12:30

Партія регіонів розвалиться через розподіл грошових потоків, упевнений лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк.

Про це він сказав в інтерв'ю "Фокусові".

"Головне – їх не чіпати. Раніше у регіоналів не було часу перегризтися. Гризуться ж не тоді, коли знаходяться в опозиції, а коли у владі. Тому що гнані люди тільки скріпляють свої ряди", - заявив вона.

"А зараз на всіх корита не вистачає. Вони ж не про принципи й ідеї ведуть дискусії, а про те, хто і що буде контролювати. Хто митницю, хто ПДВ, хто держмонополії, хто бюджет, хто які посади. Плюс зовнішній тиск. У партії, яка втрачає рейтинг швидше, ніж попередники, серйозні проблеми", - додав Яценюк.

Депутат відзначив, що в нинішньої влади немає стилю керівництва країною.

"Як можуть керувати люди, які ніколи цим не займалися і нічому не училися? Це все одно, що я піду робити хірургічну операцію. Так, я знаю: є лікарня, є операційна, є скальпель. Але це не виходить, що я можу різати", - заявив Яценюк.

"Вони поводяться як мавпа з гранатою, тільки в заручниках у цієї мавпи вся країна. Як вони закінчать? Погано! Навіть гірше, ніж їхні попередники. Знаєте чому? Ті не грабували. А ці грабують. Ті були профанами, а ці і профани, і ще крадії", - підкреслив він.

Яценюк пообіцяв не боротися з іншими представниками демократичного табору.

"Ніколи собі не дозволю сказати щодо кожного, хто зараховує себе до демократичного табору, що це справжні або несправжні демократи, проплачені чи на контракті. Моє завдання – боротися не з демократами, а з Партією регіонів. Я зроблю все, щоб вона пішла з влади", - заявив він.

"Але якщо Партія регіонів почне валитися і звідти підуть люди... Там є кілька дуже гідних людей. Нехай вступають у "Фронт змін", тільки привселюдно, тоді можна буде про це говорити", - додав він.