Захисник Тимошенко не виставляє їй рахунків

Понеділок, 10 жовтня 2011, 13:27

Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов заявляє, що не виставляє своїй підзахисній рахунки за свої послуги.

"Юлія Володимирівна, безумовно, користується допомогою професійних адвокатів, у тому числі й моєю", - зазначив він, відповідаючи на запитання читачів "ЛігаБизнесІнформ" у форматі інтернет-конференції.

"Я б не хотів обговорювати фінансові аспекти моєї участі в цій справі, але можу сказати, що ніяких рахунків за надання послуг Юлії Володимирівні я не виставляю", - заявив Сухов.

"Разом із тим вважаю своїм громадянським обов’язком допомогти Юлії Володимирівні чим можу", - додав він.

На підозру, що він відпрацьовує Тимошенко колишню посаду в уряді або сподівається, що екс-прем'єр коли-небудь зробить його міністром юстиції чи генпрокурором, Сухов відповів: "Я не претендую на повернення в державну службу".

"Кожен громадянин нашої держави має право на захист", - підкреслив він.

А на запитання, чи погодився б він захищати нинішнього прем'єра Миколу Азарова в подібному судовому процесі, а також чи доводилося йому захищати незаможного підозрюваного безоплатно, Сухов відповів:

"Адвокатська діяльність не є для мене способом заробляння грошей. Це більше хобі. На жаль, у мене немає комерційної жилки, і мені доводилося брати участь у процесах безоплатно".

Відповідаючи на запитання про справу Тимошенко, Сухов зазначив: "Який вердикт буде винесений у даній справі, особисто мені невідомо. На жаль, я не виключаю, що він буде безпідставно обвинувачувальним".

"У даній справі будь-яке обвинувачувальне рішення, незалежно від декриміналізації, ми будемо оскаржувати доти, доки не буде встановлено незаконність кримінального переслідування Тимошенко", - заявив він.

На запитання, чи зберігся в нього намір піти з адвокатської діяльності, Сухов відповів: "На жаль, українська система правосуддя настільки недосконала й тенденційна, що бажання займатися юридичною практикою і продовжувати адвокатську діяльність у мене не виникло". 

Свого часу Сухов працював у органах внутрішніх справ, Державній податковій адміністрації, Рахунковій палаті, був заступником голови Держкомітету у справах національностей і міграції (2002-2008 роки). З 24 квітня 2009 року був урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики, але в березні 2010 року, після зміни уряду, подав у відставку.