Депутати пропонують повернути "зимовий час" – тільки чи на зовсім?

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 15:50

Депутати внесли до Верховної Ради законопроекти щодо уточнення порядку обчислення часу на території України.

Станом на п’ятницю нараховується чотири таких документи за різним авторством: Степана Давимуки, Тараса Чорновола, Вадима Колесніченка та Анатолія Семиноги.

Тексти законопроектів перших двох авторів на сайті парламенту ще відсутні, а з пропозиціями Колесніченка та Семиноги можна ознайомитися.

Так, Семинога пропонує скасувати постанову Верховної Ради від 20 вересня цього року про скасування переходу на "зимовий час" і встановити в Україні час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинника в останню неділю березня на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня на 1 годину назад.

Водночас, Колесніченко пропонує зафіксувати, що на території України діє час другого часового поясу протягом усього календарного року без будь-яких переведень годинника на зимовий та літній час.

"З метою приведення у відповідність діючого часу на території України відповідно до другого часового поясу міжнародної системи часових поясів після прийняття цієї постанови перевести один раз годинник на одну годину назад", - пропонує "регіонал".

При цьому, за проектом Колесніченка, постанова парламенту від 20 вересня також втрачає чинність.

Як відомо, раніше до парламенту надійшли звернення з проханням повернути "зимовий час", скасований 20 вересня.

А голова МНС Віктор Балога зазначав навіть, що в експертному середовищі схиляються до думки, що якщо й скасовувати щорічне переведення годинників – то слід залишатися саме на "зимовому часі", а відмовитися від переходу на "літній".