Укрзалізниця повернула Deutsche Bank 700 мільйонів

Вівторок, 25 жовтня 2011, 12:51

Державна адміністрація залізничного транспорту України у жовтні 2011 року повністю розрахувалася за кредит у розмірі 700 млн. дол., наданий Deutsche Bank.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Кредит був використаний на будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро у Києві.

Кредитні ресурси були залучені на 7 років за відсотковою ставкою London Interbank Offered Rate + 6,5% річних.

За інформацією "Укрзалізниці", всі платежі по кредиту впродовж 7 років сплачувались своєчасно та в повному обсязі.

У межах проекту будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро в Києві виконані роботи з влаштування залізничної складової мосту, естакад правобережного і лівобережного підходів та Березняківського шляхопроводу, а також автомобільного проїзду з лівого на правий берег та з правого на лівий.

У 2010 році відкрито рух залізничного транспорту, зупиночний пункт "Лівий берег" та автомобільний рух з лівого на правий берег.

У першому півріччі 2011 року відкритий автомобільний рух у зворотному напрямку з заїздом зі сторони Конча-Заспи та автомобільний заїзд зі сторони мосту Патона на лівий берег.

23 серпня відбулось відкриття автомобільного з’їзду на Наддніпрянське шосе у напрямку Конча-Заспи та повного двостороннього руху мостовим переходом.

Нагадаємо, що кредитний договір стосовно кредиту на суму 700 млн. дол. США між Укрзалізницею та Deutsche Bank було укладено 18 жовтня 2004 року.