Паркан під Радою залатали. Опозиціонери будуть судитися

Вівторок, 22 листопада 2011, 10:44

Паркан, який огороджує будівлю Верховної Ради, знову відновлено.

Станом на ранок вівторка, 22 листопада, усі секції огородження, які раніше були демонтовані за допомогою "болгарки", стоять на своєму місці, повідомляє Ukranews.

Коментуючи це, депутат Віктор Уколов повідомив у Facebook: "Доведеться подати в суд на Печерську районну адміністрацію".

"Мова йде не про огорожу Маріїнського парку - ми вимагаємо демонтувати ту частину паркану, яка ділить навпіл площу Конституції і перешкоджає спілкуванню народних депутатів з виборцями. Саме ту частину ми і зрізали. Цікаво чи довго міська влада буде вдавати, що вона не розуміє різниці?", - заявив опозиціонер.

"Втім, я сумніваюсь в ефективності такого позову. Адже права громадян доведеться захищати у Печерському суді, відомому своєю об’єктивністю", - додав Уколов.

Як відомо, паркан навколо ВР був установлений на початку жовтня, після чого його двічі руйнували демонстранти, а 18 листопада частину його зрізали болгаркою депутати від опозиції.

Того ж дня київська влада нарешті назвали власника паркану – ним виявилося Печерське управління зелених насаджень.

Згідно з поясненням влади, паркан служить для захисту Маріїнського парку й така практика нормальна "для всього світу".

Київська влада також заявила, що має намір огородити парканами всі столичні парки.

При цьому в Київській міськдержадміністрації повідомили, що на встановлення паркану під Верховною Радою дозволу не давали.