Пшонку просять перевірити "ремонт" біля Малковича

Вівторок, 8 листопада 2011, 18:22

Народний депутат Андрій Парубій направив депутатське звернення на ім’я генерального прокурора України Віктора Пшонки з приводу ситуації у видавництві "А-ба-ба-га-ла-ма-га".

Про це повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Прошу Вас перевірити законність дій ТОВ "Тригліф", співробітники якого 08.11.2011 року увірвались, крізь незаконно прорізану в підлозі діру до приміщення Державної академічної чоловічої хорової капели України ім. Л. Ревуцького, яка є пам’яткою історії та культури України, обґрунтовуючи свої дії необхідністю проведення невідкладного ремонту аварійної будівлі", - йдеться у документі.

За інформацією депутата, підставою для проведення протиаварійних робіт із заміни перекриття між антресольним та другим поверхом є Акт КП "Київспецжитлоексплуатація" Будівельної лабораторії та Технічний висновок про стан конструкцій наданий інститутом "НДІпроектреконструкція", в яких не наведені жодні розрахунки, цифри, коефіцієнти, які б вказували на аварійність цього конкретного приміщення.

На думку працівників капели ім. Л. Ревуцького, руйнація приміщення пов’язана зі спробою ТОВ "Тригліф", яке є власником частини будинку по вул. Басейна, 1/2, розширити свої володіння за рахунок приміщень капели та видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га".

Депутат зазначає, що потерпілі звернулись до Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київради (КМДА) з проханням внести корективи в протокол "Про технічний стан та умови подальшої експлуатації будинку на вул. Басейна, 1/2 А в Печерському районі м.Києва" у зв’язку з важливою інформацією.

"Однак, це звернення залишилось без уваги", - пише Парубій.

Він також просить Пшонку у разі необхідності вжити відповідних заходів прокурорського реагування.

Як відомо, у вівторок зранку видавець Іван Малкович заявив про рейдерську атаку на приміщення видавництва у центрі Києва.

За його словами, невідомі увірвалися до приміщення, де знаходиться видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га" та чоловіча капела ім. Ревуцького, забарикадувалися і почали ламати підлогу і стіни.

Втім, пізніше на вимогу правоохоронних органів ремонтні роботи було призупинено.

Українська правда