Безсмертний: у країні два головних ув'язнених - Тимошенко і Янукович

Субота, 31 грудня 2011, 19:30

До широкого протестного руху в Україні не готова ні влада, ні політична опозиційна еліта.

Таку думку висловив нардеп 2-5 скликань, колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний в коментарі "Дзеркалу тижня. Україна".

"Зараз ситуація дозріла для широкого протестного руху, і поява невеликого приводу (незначного чергового конфлікту) приведе протестний механізм у дію. Що це може бути? Та що завгодно ... Хоч конфлікт з кондуктором в тролейбусі", - вважає він.

При неготовності влади і політичної опозиційної еліти протести сегментуються, і спецслужби каталізують їх в соціальне русло з економічними вимогами, що ще більше розкручує протестні настрої.

"У такій ситуації чим раніше відбувається зміна влади, тим спокійніше пройде протистояння (якщо можна вжити слово "спокійніше"). Протестам неможливо запобігти, вони будуть. Думаю, що очолити й організувати їх повинна опозиція, інакше ні протестувальники не отримають бажаного результату, ні влада не одумається", - підкреслив Безсмертний.

У той же час, за його словами, "парадокс ситуації в тому, що наскільки доля Юлії Тимошенко залежить від Віктора Януковича, настільки ж доля Януковича залежить від Тимошенко".

"Вже зараз можна говорити, що в країні є два головні ув'язнених: Юлія Тимошенко - в'язень Лук'янівського СІЗО, Віктор Янукович - в'язень Межигір'я", - вважає Безсмертний.

"Складно спрогнозувати хід подій. Однак очевидно, що симпатії людей явно на боці Тимошенко. Верхівка Партії регіонів і владні мужі так і не зрозуміли, що час дуже швидкоплинний і грає він проти влади, і грає він на руку Тимошенко. Як то кажуть,"і нема на то ради", - констатував Безсмертний.