Гриценко пропонує Януковичу заборонити яйця і вінки

Субота, 31 грудня 2011, 20:57

Рішення президента про скасування Дня Свободи, святкування Дня українського флоту разом з російським, а також етапування екс-прем'єра Юлії Тимошенко до колонії продиктовані його внутрішніми фобіями.

Таку думку висловив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко ефірі радіо "Ера", повідомляє сайт політика.

"Причому зроблено все якось негідно, злодійкувато. Люди, як завжди в ці дні, нарізають олів’є, шукають подарунки, не слідкують за новинами. Розраховуючи на таку зайнятість людей, вкидаються такі рішення. Все зроблено так, щоб найменше людей на них звернули увагу", - відзначив він.

Зокрема, коментуючи скасування Дня Свободи, Гриценко підкреслив, що Янукович має з цією датою особисті негативні відчуття, бо вважає, що мав би у 2004 році святкувати президентство.

"Але, якщо йти цим шляхом, то треба скасувати і заборонити продаж курячих яєць, бо в нього був з ними пов'язаний "колаптоїдний стан". Потім заборонити всі ці вінки, які падали йому на голову, в нього також був "колаптоїдний стан", - нагадав Гриценко.

Він також вважає, що західні країни мають від жорсткої критики української влади перейти до конкретних дій.

Коментуючи офіційну оцінку, яку уряди країн ЄС, Канади, США тощо дають справі Тимошенко, Гриценко зазначив, що з українською владою говорять вже не дипломатичною мовою, а "прямо в лоб, для тупих".

"Кажуть: ви робите хибно, це неправильно. Так ніколи не розмовляли з Україною, навіть при Кучмі. Не чують", - констатує Гриценко.

Він зауважив, що син прем’єр-міністра вже давно живе в Австрії, там також мешкає сім’я першого віце-прем’єра Клюєва. Депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко, який у всіх рейтингах відзначається як друга за впливом людина в Україні, живе у Монако.

"Вони живуть у вас там, тримають кошти там, у тому числі – кошти, вкрадені й вивезені з нашої країни. Позбавляйте їх віз! Ви бачите, який суддя проводить судове засідання прямо в камері, ви знаєте його прізвище. Ви знаєте, який слідчий наполягає на етапуванні хворої Тимошенко – позбавляйте їх віз! Досить вже говорити", - закликав Гриценко.

Він також особливо підкреслив, що українська влада насправді боїться двох речей: масових акцій протесту і позбавлення віз, бо не буде куди тікати.

Крім того, Гриценко висловив думку, що парламентські вибори 2012 року дають шанс оновити політичну еліту.

"Владу треба оновити на 90%, бо у парламенті та уряді - ті ж самі по кілька разів. Треба, щоб моральніші, професійніші пішли догори. Тоді в України з’явиться реальний шанс", - вважає політик.