Українців тероризують румунські пірати на Дунаї

П'ятниця, 13 січня 2012, 17:19

На Дунаї з'явилися пiрати, якi нападають на судна, зокрема i з холодною зброєю, повiдомляє прес-служба приватного акцiонерного товариства "Українського Дунайського пароплавства".

Прес-служба пiдприємства наводить приклад, що 4 сiчня на баржу УДП-1724 напали близько 15 осiб, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вони вимагали спиртного, цигарок, грошей, пального, обшукали баржу. Шкiперу погрожували ножем, матроса мали намiр викинути за борт. Грабiжники на човнах забрали з собою двi бухти троса по 100 метрiв i старi маневровi троси близько 150 метрiв.

На щастя, моряки не постраждали. Напад стався на територiї Румунiї, i УДП звернулося до полiцiї портiв Хиршова та Фетештi.

Також, 7 сiчня, за повiдомленням капiтана теплохода "Капiтан Бабкiн", пiд час нiчної стоянки на 1110-му км пiрати зробили спробу розкрадання вантажу з баржi УДП-СЛ-011, проте екiпаж вiдбив напад.

В УДП зазначають, що подiбнi напади трапляються не вперше, напади пiратiв вiдбувалися й у 2011 роцi i ранiше. Проте нинi напади на флот УДП стали регулярними.

"Особливо це стосується несамохiдних суден, якi внаслiдок проводок змушенi перебувати на якiрних стоянках без спостереження з боку екiпажiв самохiдних суден. Найнебезпечнiший щодо цього район iз 240-го до 350-го кiлометра Дунаю, де вiдбувається переформування вантажiв для проходження рукавом Борча-Бала", - йдеться в повiдомленнi прес-служби УДП.

"Бандитськi дiї з боку мiсцевого населення i практично повне потурання з боку румунської влади призвели до того, що iснує загроза здоров'ю i життю членiв екiпажiв суден. Треба негайно припинити протиправнi насильницькi дiї, свавiлля й злочини на румунськiй дiлянцi рiчки", - прокоментував подiї заступник голови правлiння УДП Юрiй Мiцкевич.