Свідок у справі Луценка: перед судом мене викликали в ГПУ

П'ятниця, 13 січня 2012, 18:50

Свідок у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко заявив, що перед допитом у суді його викликали до Генпрокуратури.

Про це в п'ятницю в суді заявив старший оперуповноважений з особливо важливих справ Департаменту карного розшуку Євген Троян, передає ЛІГАБізнесІнформ.

У ході допиту адвокат Олексій Баганець поцікавився у свідка, коли останній раз його викликали до Генпрокуратури у справі Луценка.

"Я вчора був викликаний до Генпрокуратури", - заявив свідок.

На уточнююче питання про час і місце, свідок повідомив, що його викликав начальник слідчого відділу Генпрокуратури Олександр Іщук.

"Він запросив мене на сьогоднішнє судове засідання, запитав чи прийду я. У нас був коротка розмова, говорили про те, що я говорив на попередньому слідстві", - сказав він.

Свідок повідомив, що він був викликаний на Борисоглібську, 18 в особистий кабінет Іщука.

Троян також повідомив, що у складі комісії в 2010 році перевіряв прослуховування телефонів у рамках ОРД з отруєння Віктора Ющенка.

Свідок заявив, що порушень законодавства виявлено не було.

Також у суді було допитано Миколу Ісаченко, який працював на посаді заступника начальника Департаменту оперативно-технічних заходів МВС.

Він повідомив, що підписував висновок комісії щодо законності проведення оперативно-розшукової справи.

На питання адвоката Баганця, чи володіє свідок будь-якими даними про скоєння Луценко злочинів, свідок відповів, що ні.

Примітно, що засідання проходило практично без перерв, за винятком кількох технічних.

Печерський суд продовжить розгляд кримінальної справи Луценка 16 січня в 9:05. На засіданні в п'ятницю суд допитав чотирьох свідків у справі.