В Росії заборонили прокат стрічки з "арештованим" Путіним

П'ятниця, 17 лютого 2012, 10:56

Міністерство культури РФ скасувало дозвіл на прокат в Росії документального фільму "Замах на Росію".

Про це повідомляє "News.ru".

Права на показ фільму були оформлені ще 9 грудня 2011 року. Але вже 2 лютого 2012-го дію прокатних посвідчень було призупинено рішенням Міністерства культури.

Як відомо, нещодавно в інтернеті з'явився вірусний проморолик під назвою "Арешт Володимира Путіна", головним героєм якої став глава уряду РФ.

Стрічка оповідає про вибухи будинків у Москві і Волгодонську в 1999 році. Фільм знятий за книгою Олександра Литвиненка "ФСБ підриває Росію", в якій автор стверджує, що за цими вибухами стоїть безпосередньо колишній президент Росії Путін і Федеральна служба безпеки.

Як пояснили в Мінкульті, причина заборони на показ документальної стрічки - відсутність прямих договорів прокатника зі студіями-виробниками.

З тієї ж причини скасовано прокат іще чотирьох документальних фільмів: російсько-французького "Бунт. Справа Литвиненка", що розслідує обставини смерті в Лондоні відставного офіцера ФСБ; білоруського "Плошча" - сатиричного фільму про Олександра Лукашенка і події 2006 року; російської стрічки "Фабрика катувань чи педагогічний досвід" єкатеринбурзького правозахисника Соколова і естонсько-білоруської стрічки "Лоботомія" - про стосунки Росії та Грузії.