Міністр вирішив врятувати ведмедя Потапа

П'ятниця, 17 лютого 2012, 16:44

Мінприроди переймається долею ведмедя Потапа, що утримується в жахливих умовах у Луганську .

Державні екологічні інспектори за дорученням міністра екології і природних ресурсів України Миколи Злочевського проводять перевірку інформації ЗМІ про жорстоке поводження з бурим ведмедем.

Як повідомили Інтерфакс-Україна в прес-службі відомства,  у випадку виявлення екологічними інспекторами порушень законодавства ведмідь буде конфіскований у власника.

"Екологічна інспекція повинна відреагувати на цей інцидент у найкоротший термін. Якщо закон порушується, винні будуть обов'язково покарані", - запевнив Злочевський.

Як повідомляли ЗМІ, луганські журналісти ініціюють кампанію з порятунку ведмедя Потапа, що утримується в жахливих умовах. Журналісти вимагають порушити кримінальну справу проти його господаря Василя Голікова і віддати ведмедя в зоопарк.

За інформацією ЗМІ, виснажений ведмідь Потап знаходиться на території дитячого патріотичного клубу "Барс". Нашийник уріс у шию і душить тварину, заподіюючи їй болю.

За деякими даними, господар ведмедя Голіков очолює громадську організацію мисливців.

У грудні 2011 року в Національному природному парку "Синевир" був відкритий Центр реабілітації ведмедів. Бурий ведмідь в Україні занесений у Червону книгу.