Ex.ua намагається повернути вилучені сервери

Четвер, 2 лютого 2012, 17:38

Юристи юридичної компанiї, якi захищають iнтереси iнтернет-ресурсу ex.ua, намагаються повернути вилученi пiд час обшукiв 200 серверiв.

Про це повiдомив фахiвець у галузi IТ-права ЮК "Юскутум" Андрiй Пархоменко, передає "Iнтерфакс-Україна".

"Нинi ми всiма можливими способами намагаємося повернути сервери ресурсу. Якщо нам це не вдасться, оспорюватимемо вилучення серверiв у судовому порядку", - заявив він.

За його словами, досi нiяких звинувачень ex.ua висунуто не було.

Пархоменко зазначив, що аргументи юристiв допомогли добитися скасування подання слiдчого щодо блокування домену ex.ua.

"Наразi немає нiяких правових пiдстав у блокуваннi роботи домену ex.ua", - сказав юрист.

Пархоменко наголосив, що основним аргументом юристiв у спробах добитися розблокування домену ex.ua був факт, що "сервiс - лише iнструмент iз надання користувачам можливостi обмiнюватися iнформацiєю".

"Неможливо контролювати всiх користувачiв на предмет розмiщення ними незаконного контенту. За аналогiєю, адже ж не звинувачуватимуть телефонну компанiю в тому, що її абоненти, користуючись послугами зв'язку, порушують закон", - зазначив Пархоменко.

Вiн наголосив, що кiнцевою метою захисту iнтересiв ex.ua є нормативна регламентацiя правового статусу сервiсiв обмiну iнформацiї, iнших сервiсiв, а також становлення єдиних зрозумiлих правил ведення бiзнесу в середовищi Iнтернет.

Юрист вважає, що сайт ex.ua зможе почати працювати у звичайному режимi i без вiдсутнiх серверiв.

Як відомо, 31 сiчня мiлiцiя припинила дiяльнiсть веб-ресурсу ех.ua за порушення прав iнтелектуальної власностi.

За даними управлiння зi зв'язкiв iз громадськiстю МВС України, пiд час обшукiв в офiсi та дата-центрах веб-ресурсу оперативники вилучили 200 серверiв iз загальним обсягом нелегального контенту понад 6000 терабайтiв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News