Янукович чекає офіційного запрошення від Путіна

Понеділок, 16 квітня 2012, 17:27

Президент України Віктор Янукович поїде на інавгурацію президента Росії Володимира Путіна, якщо отримає офіційне запрошення.

Про це він сказав українським журналістам в Аммані у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо буде офіційне запрошення на інавгурацію, безумовно, я приїду в Москву. Поки ми його не отримали офіційно, хоча неофіційно така розмова вже відбулася між нашими зовнішньополітичними відомствами", - заявив президент.

Янукович також уточнив, що має намір зустрітися з Путіним, найближчим часом, до його інавгурації, запланованої на 7 травня.

"Вчора у нас відбулася розмова з Володимиром Путіним за моєю ініціативою... Ми обговорили ряд питань наших міждержавних відносин. У тому числі ми домовилися, що ми найближчим часом зустрінемося, ще до інавгурації, і продовжимо наш діалог", - сказав він.

Президент зазначив, що контакти між двома державами в минулому році позначилися на економіці двох країн, але залишилося одне невирішене питання - "газове".

"Як я вже неодноразово говорив, у нас залишився найбільший питання - газове. По ньому ми зараз зобов'язані і будемо активізувати наші переговори з метою знаходження шляхів вирішення цього питання", - сказав він.