У посла США відібрали фотоапарат, щоб він не зняв Тимошенко

Понеділок, 14 травня 2012, 17:00

Посол США в Україні Джон Теффт та заступник керівника бюро демократії, прав людини і праці Держдепартаменту США Томас Мелія були змушені здати фотоапарати перед відвідуванням палати екс-прем'єра Юлії Тимошенко в лікарні.

Про це заявив депутат Микола Катеринчук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми намагалися зняти зустріч, коли охорона почала їм пояснювати, що не можна з собою проносити фотоапарати, хоча президент Литви була там з фотоапаратом. Нас попросили вимкнути телефони, щоб ми не знімали все це. Чому? Складається враження, що люди самі себе бояться, бояться Тимошенко", - сказав Катеринчук журналістам.

Він також зазначив, що йому не вдалося пройти до Тимошенко разом з представниками США.

У свою чергу прес-служба Державної пенітенціарної служби заявила, що керівництво відомства дозволило Тимошенко зустріч з послом США не в кімнаті для побачень, а в її палаті.

За даними служби, зустріч Тимошенко з Теффтом і супроводжуючими особами була запланована на 15.00.

Попередньо екс-прем'єр написала заяву, що вона готова провести зустріч з гостями в кімнаті для побачень протягом 15-20 хвилин "за умови її негоризонтального (нележачого) положення".

Після прибуття посла США та осіб, які його супроводжували, до лікарні, "Тимошенко категорично відмовилася пройти в кімнату для побачень, як це передбачено законодавством і вимогами режиму щодо засуджених осіб".

"Відповідно, щоб не допустити зриву запланованої зустрічі, керівництво ДПтС України (як виняток) прийняло рішення дозволити побачення Тимошенко з представниками посольства США безпосередньо в палаті, де зараз перебуває засуджена", - йдеться в повідомленні.