У Грищенка заявили, що Європа занадто емоційна щодо Тимошенко

Четвер, 24 травня 2012, 18:19

Міністерство закордонних справ України відзначає певну емоційність в оцінках Європарламентом ситуації навколо судових справ урядових екс-чиновників.

Про це йдеться в коментарі МЗС з приводу схвалення Резолюції Європарламенту щодо ситуації в Україні від 24 травня, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

У коментарі наголошується, що в Україні взяли до відома схвалення резолюції.

"У цьому контексті слід відзначити підтвердження Європарламентом ряду принципових моментів розвитку відносин України з ЄС", - сказано в документі.

"Говориться, насамперед, про визнання з боку Європарламенту стратегічного значення нашої держави з точки зору розвитку Європейського континенту, а також важливості майбутньої Угоди про асоціацію з ЄС як інструменту модернізації Україні та реалізації її європейської перспективи", - зазначили в МЗС.

У міністерстві відповіли, що резолюція піднімає низку важливих питань, зокрема щодо проведення в Україні комплексної реформи правосуддя, що є ключовим елементом ініційованої президентом Віктором Януковичем програми реформ.

Що стосується підготовки до парламентських виборів в Україні в жовтні 2012 року, в МЗС підкреслюють завчасне запрошення всіх зацікавлених сторін, у тому числі депутатів Європарламенту, до моніторингу виборів.

У той же час, говориться в коментарі, "не можна не відзначити певну емоційність в оцінках Європейським парламентом ситуації щодо судових справ стосовно окремих представників попереднього уряду, у тому числі Юлії Тимошенко".

"У цьому контексті необхідно зазначити, що у справі Тимошенко ще не використані всі правові механізми захисту - 26 червня відбудеться розгляд касаційної скарги", - уточнили дипломати.

"Виняткова увага приділяється гуманітарним аспектам справи, зокрема, приймаються особливі заходи, спрямовані на надання Тимошенко необхідної медичної допомоги. Як виняток, до її обстеження та лікування залучені іноземні лікарі", - розповіли в МЗС.

"У той же час, українська сторона має намір і надалі демонструвати повну відкритість і готовність до діалогу з міжнародними партнерами з усіх питань, що становлять взаємний інтерес, в т.ч. щодо реалізації спільних з Європарламентом ініціатив, згаданих в резолюції", - підсумували у відомстві.