Опозиція чекає новоприбулих

Вівторок, 19 червня 2012, 08:45

До об'єднаної опозиції можуть приєднатися "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка і Європейська партія Миколи Катеринчука.

Про такі переговори пише газета Комерсант-Україна з посиланням на джерела серед депутатів опозиції.

Співрозмовники із числа народних депутатів опозиції стверджують, що в переговорах з керівництвом "Батьківщини" бере участь лідер партії "Громадянська позиція", депутат Анатолій Гриценко.

"Останнім часом Гриценка часто бачать у центральному офісі "Батьківщини" на вулиці Турівській",- сказав співрозмовник.

За його словами, переговори про участь у виборах за списком партії "Батьківщина" веде також глава Європейської партії, депутат Микола Катеринчук. 

У розмові він не став заперечувати факт ведення переговорів, однак порекомендував дізнаватися про подробиці в керівництва "Батьківщини".

"Триває переговірний процес, як тільки він завершиться, я про це повідомлю. Переговори перебувають на завершальній стадії",— у свою чергу заявив Гриценко. 

Крім партій, у переговорах також беруть участь представники громадських організацій і меджлісу кримсько-татарського народу.

"Конкретних пропозицій від них ("Батьківщини") поки не було, однак консультації ми проводимо не тільки з об'єднаною опозицією, але й з іншими демократичними силами, які в неї не входять",— сказав лідер меджлісу кримсько-татарського народу, депутат Мустафа Джемільов, додавши, що остаточне рішення про формат участі в парламентських виборах курултай прийме 21 липня. 

За словами експерта Вадима Карасьова, не виключено, що до об'єднаної опозиції, крім партій Гриценка й Катеринчука, примкне також партія "Українська платформа "Собор"" депутата Павла Жебрівського (НУНС).