Міліція встановила причетних до вбивства журналіста Климентьєва

Четвер, 21 червня 2012, 15:57

Міліція встановила особу, причетну до вбивства журналіста харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва.

Про це у четвер повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Слідчими порушено кримінальну справу та винесено постанову про притягнення вказаного громадянина в якості обвинуваченого у зв’язку з його причетністю до вбивства Климентьєва", - йдеться в повідомленні.

"Наразі готуються матеріали для звернення до суду щодо обрання стосовно нього запобіжного заходу - взяття під варту, а також оголошення міжнародного розшуку", - зазначили в міліції.

У міністерстві уточнили, що 21 червня Головним слідчим управлінням МВС України в межах розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом умисного вбивства Кліментьєва, стосовно одного із громадян порушено кримінальну справу.

Справу завели за ознаками злочину, передбаченого п. 8 (вбивство особи у зв'язку з виконанням службового обов'язку) та п. 12 (вбивство вчинене за попередньою змовою групою осіб) ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Слідчими винесена постанова про притягнення цього громадянина в якості обвинуваченого.

Готуються матеріали для звернення до суду щодо обрання запобіжного заходу - взяття під варту та оголошення міжнародного розшуку.

Як відомо, главред "Нового стилю" зник 11 серпня 2010 року, і його місцезнаходження до цих пір невідомо.

У березні 2012 року міліція оголосила в розшук двох підозрюваних у причетності до його зникнення.

Зокрема, міліція розшукує 32-річного Дмитра Уварова, який є жителем Первомайська Харківської області, а також 34-річного харків'янина, колишнього міліціонера Андрія Козара.

Вони на той момент перебували в міжнародному розшуку.

Українська правда