Ліві не домовилися про єдині списки

Вівторок, 26 червня 2012, 08:57

Партії лівого спрямування не змогли домовитися про узгодження й підтримку кандидатів у народні депутати, яких висунуть у мажоритарних округах на парламентських виборах.

Відповідну ініціативу партії "Об'єднані ліві й селяни" відкинули в Соцпартії й готові обговорювати тільки комуністи, повідомляє Комерсант-Україна.

Голова партії "Об'єднані ліві й селяни" Станіслав Ніколаєнко направив лист керівництву Соцпартії й Компартії із пропозицією погодити список кандидатів у народні депутати по мажоритарних округах.

"Пропонуємо висунути єдиних кандидатів у мажоритарних округах за такою схемою: кожна партія висуває своїх кандидатів і підтримує висуванців іншої партії. Доречно також було б налагодити контроль за виборами й захист їхніх результатів",— говориться в листі. 

Ніколаєнко запропонував лівим партіям не тільки погодити кандидатів в одномандатних округах, але й створити депутатську фракцію або групу у Верховній раді VII скликання.

Ніколаєнко повідомив, що звернувся із цією пропозицією до лівих партій після того, як зневірився в можливості висування загального виборчого списку.

"Таке об'єднання ми зробити вже не встигаємо, процес тривалий і вимагає не менше року, а виходити зі своєї партії, щоб піти за списком іншої як безпартійний,- це значить погубити ті структури, які є",- пояснив він.

Ніколаєнко також виключає можливість співробітництва з об'єднаною опозицією.

У той же час в КПУ заявили, що партія має намір висунути своїх кандидатів у мажоритарних округах, однак він не виключив можливість підтримки рейтингового кандидата-представника іншої партії лівого спрямування "залежно від його рейтингу й результатів місцевих виборів 2010 року". 

У СПУ тим часом не мають наміру ділити округи з іншими лівими партіями.