У Ялтинському заповіднику третій день не можуть погасити пожежу

Четвер, 28 червня 2012, 15:09

Пожежу в Ялтинському гірничо-лісовому природному заповіднику не можуть загасити вже третій день, її площа збільшилася до 8 га.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу ГУ МНС України в Криму, поширення горіння в районі ущелини "Уч-Кош" викликано збільшенням швидкості вітру до 25 м/с і неможливістю гасіння пожежі особовим складом у важкодоступних місцях.

Як повідомляє Головне управління інформаційної політики Ради міністрів Криму, в четвер кримський прем'єр Анатолій Могильов прибув на місце події, де провів засідання оперативного штабу та оглянув пункт життєзабезпечення задіяного особового складу.

Він зазначив, що всі служби,залучені до гасіння пожежі в районі ущелини "Уч-Кош" працюють злагоджено і оперативно.

"Загоряння сталося від удару блискавки, і через сильний вітер площа займання досягла 8 гектарів. Горить лісова підстилка, жодне дерево поки що не постраждало. Роботі вертольота заважає сильне задимлення, у принципі пожежу вже локалізовано, але від поривів вітру ще з’являються осередки загоряння", - сказав Могильов.

26 червня о 18.00 поблизу Ялти в районі ущелини "Уч-Кош" Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника відбувся спалах лісового настилу та чагарника на площі 0,2 га, піднявся сильний вітер. Через годину вогонь поширився на площі 0,7 га.

До ранку 27 червня площа пожежі збільшилась до 2 га, до вечора - до 3 га.

За інформацією директора Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника система відеоспостереження чітко зафіксувала удар блискавки в дерево, яке загорілося, і вогонь від нього перекинувся на лісову підстилку.