Путін: у Росії поважають українську мову

Четвер, 12 липня 2012, 18:52

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що в Росії поважають українську мову.

Про це він сказав в ході засідання міждержавної україно-російської комісії, яке проходить в Ялті (Крим).

"Мені, напевно, не варто в цій аудиторії говорити, з якою повагою та інтересом в Росії відносяться і до української культури, і до української мови, і до українських традицій", - сказав Путін.

Він зазначив, що в Росії живе близько 3 мільйонів українців і тому співпраця в гуманітарній сфері є дуже важливим у розвитку двосторонніх відносин в цілому.

У свою чергу президент України Віктор Янукович відзначає, що україно-російським відносинам характерний реалізм і прагматизм.

"Наші відносини розвиваються в особливій атмосфері, якій, крім взаємної довіри, поваги та розуміння, притаманний реалізм і прагматизм", - зазначив він.

Завдяки цьому, на думку президента, Україна і Росія можуть шукати розумні компроміси і конструктивно вирішувати питання.

Янукович додав, що деякі напрямки співпраці між країнами необхідно буде скорегувати з урахуванням існуючих реалій і визначити точки докладання спільних зусиль для подальшого стабільного розвитку україно-російського діалогу на основі стратегічного партнерства.

Крім того, Янукович вважає, що необхідно прискорити модернізацію національних економік і підвищити конкурентоспроможність продукції на світових ринках.

Він також упевнений, що необхідно досягти результатів у реалізації проектів в галузі авіабудування, космосу, атомної енергетики та транспортної інфраструктури.

Українські новини