Литвин: у Раді 4 проекти "мовних" постанов

Субота, 28 липня 2012, 17:45

Спікер Володимир Литвин планує направити президенту Віктору Януковичу звернення, у якому викладе власну позицію щодо "мовного" закону.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам під час робочої поїздки до Житомирської області, передає УНІАН.

Він повідомив, що зараз працює над проектом звернення до президента, щоб викласти своє бачення ризиків, пов’язаних з мовним законом.

"В даному разі я робив і роблю більше, ніж це в моїх силах. Все інше залежить від того, як Верховна Рада поставиться до цієї проблеми", - наголосив спікер.

Литвин підтвердив, що на позачергову сесію парламенту 30 липня винесено питання щодо скасування низки раніше прийнятих рішень, у тому числі 4 проекти постанов, які стосуються "мовної" тематики.

Водночас він зазначив, що зараз важко спрогнозувати, як розвиватимуться події на позачерговій сесії парламенту.

Литвин повідомив, що, відповідно до ст. 131 Регламенту ВР, запропонував зміни і уточнення до мовного закону, і якщо депутати їх підтримають, то "абсолютна більшість проблем, які викликають нарікання і складну суспільну реакцію, були б зняті".

Він також уточнив, що відкриє позачергову сесію, але коли депутати розглядатимуть кадрові питання, в тому числі щодо його відставки, то засідання має вести або перший заступник, або заступник голови ВР, або парламент може вибрати головуючого з числа народних депутатів.