"БАТЬКІВЩИНА" ОБІЦЯЄ ЗАБРАТИ МЕЖИГІР'Я І ЗНИЩИТИ КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД

Понеділок, 30 липня 2012, 10:37

30 липня під час з’їзду Об’єднана опозиція "Батьківщина" ухвалила передвиборчу програму, в якій обіцяє безвізовий режим з країнами Євросоюзу і партнерство з Росією.

Про це повідомляє сайт "Батьківщини".

Також опозиція обіцяє скасувати недоторканність для президента, народних депутатів і суддів, усунути президента Віктора Януковича від влади, ухвалити закон, який дасть змогу народу відкликати депутатів, встановити кримінальну відповідальність для депутатів, які голосують чужими картками.

Серед іншого обіцяють вдвічі скоротити видатки на утримання влади, скасувати пільги можновладцям, позбавити посадовців державних резиденцій і дач, повернути Межигір’я державі.

Також у програмі – ліквідація Конституційного Суду, який "став подільником Януковича в узурпації влади і порушенні прав мільйонів громадян".

Серед інших пунктів програми – створення нових робочих місць і підтримка підприємців, ліквідація податкової міліції, яка "мордує бізнес", скасування монополій у всіх галузях, підвищення упродовж року прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати до 2400 гривень, зарплати вчителів, лікарів, науковців та інших бюджетників – удвічі, збільшення пенсії на 334 гривні.

Опозиція обіцяє використовувати на потреби ЖКГ і домогосподарств газ внутрішнього видобутку, ввести мораторій на продаж сільськогосподарських земель, зробити доступними кредити для селян.

Також серед пунктів програми – забезпечення підписання та ратифікації Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, безвізовий режим з країнами Євросоюзу, партнерство з Російською Федерацією.

Не забула опозиція і про українську мову.

"Наповнимо реальним змістом статус української мови як єдиної державної. Сприятимемо її повноцінному застосуванню в усіх сферах суспільного життя, зокрема на телебаченні, радіо, у книговидавництві, кінематографі та шоу-бізнесі", йдеться в програмі "Батьківщини". 

Українська правда