Захист Луценка подав касацію

Вівторок, 14 серпня 2012, 14:38

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка оскаржив вирок йому у Вищому спеціалізованому суді.

Про це сказав захисник Луценка Олексій Баганець, повідомляє Тиждень.ua.

"Сьогодні, 14 серпня, мої помічники відвезли відповідні документи до Вищого спеціалізованого суду. За моїм письмовим дорученням. Тепер суд повинен взяти оскарження до розгляду", - сказав він.

На думку Баганця, шанси на виправдання Луценка в касаційній інстанції мінімальні.

"Чесно скажу, великих надій у мене немає. Я чекаю на рішення Вищого спецсуду головним чином тому, що це відкриє дорогу до Європейського суду з прав людини", - сказав адвокат.

Він також додав, що очікує на результати касаційного розгляду протягом трьох місяців і розраховує звернутись до Європейського суду до Нового року.

"Що стосується Європейського суду, то я абсолютно переконаний в позитивному рішенні", - наголосив Баганець. – "Отримавши позитивне рішення Європейського суду, ми одразу ж звернемось до Верховного суду".

Захисник Луценка також припустив, що Європейський суд використає для розгляду справи прискорену процедуру, і екс-міністр зможе вийти з-за грат ще до грудня 2014 року, коли спливе 4-річний термін його ув’язнення.

Як повідомлялося, 27 лютого цього року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права обіймати керівні посади і рангу державного службовця.

Захист екс-міністра намагався оскаржити вирок своєму підзахисному в Апеляційному суді Києва. Однак суд у середині травня відмовив у задоволенні цієї апеляції. Адвокати заявили про підготовку касаційної скарги на рішення Апеляційного суду.

Луценко перебуває під арештом з 26 грудня 2010 року.