Луценко відмовився від експрес-обстеження у Києві

Середа, 22 серпня 2012, 19:57

Екс-голова МВС Юрій Луценко відмовився від пропозиції комісії Міністерства охорони здоров’я пройти експрес-обстеження на базі Київської лікарні швидкої допомоги, щоб отримати рекомендації для лікування у Менській колонії.

Про це заявила дружина екс-міністра Ірина Луценко після відвідання чоловіка в СІЗО, повідомляє прес-служба "Народної самомооборони".

Вона зауважила, що у медчастині Менської колонії, куди Луценка  мають перевести для відбування покарання, відсутні будь-які умови для лікування, відсутні лікарі, зокрема і спеціалісти-гастроентерологи, тому Луценко "відмовився брати участь у черговому фарсі".

За словами дружини екс-міністра, його умовою було лише офіційне переведення у спеціалізований лікувальний заклад для проходження стаціонарного курсу обстеження і лікування, про що неодноразово наголошували і лікарі комісії МОЗ, які робили обстеження Луценка і у вересні 2011 року, і в квітні 2012.

"Юрій Луценко також вимагає визначити лікаря, який нестиме відповідальність за встановлення діагнозу, обстеження та його лікування",- наголосила вона.

Ірина Луценко додала, що її чоловік чергову зустріч лікарям призначив вже у Європейському суді з прав людини, де розглядатиметься позов екс-міністра щодо ненадання йому належної медичної допомоги під час утримання в СІЗО.

Як відомо, 17 серпня суд засудив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до 2 років обмеження волі.

Українська правда